SERRAT D’EN MUNTANER “VIA PETIT GUIFRÉ” (70 M, V+/Ae)



Aquesta via recorre l'aresta sud del Serrat d'en Muntaner, a tocar l'agulla del Frare de Baix del Clot de la Mònica. L'aproximació és rapida; poden deixar el cotxe a poc més de 10 minuts de la via, tot pujant per l'inici del camí del Clot de la Mònica, llavors caldrà desviar-nos a l'esquerra. La via va ser equipada a l'any 2002 per J. Moragas, J. Abril, E. Sales i R. Majó; aquest ultim, va dedicar la via al seu net Guifré. Últimament s'ha millorat l'equipament, i s’ha afegit a l'ultima reunió, una instal·lació de ràpel en millors condicions.
Ara ja fa uns mesos, vaig tenir la sort de pogué fer la via amb el Ramon Majó i el Joan Frontera; també val a dir que la dificultat de la via, en aquells moments superava les meves prestacions en el món de l'escalada, tot i així m'agradaria tornar-la a provar, per veure si aquesta vegada me'n surto més ben parat.
La primera tirada amb va semblar la més difícil, amb pocs llocs per pogué aferrar-se, per sort els companys amb van posar alguna cinta, tot i que ells no varen tindre cap problema per superar aquests primers metres. La sortida de la primera reunió també és complicada, pro es fa amb Ae, llavors la cosa és més senzilla. A partir d'aquí la via perd dificultat, fins assolir la part alta de l'aresta sud del serrat d'en Muntaner, amb uns últims metres una mica descompostos.


Panoràmica de la zona

Detall de la via

Inici de la via

La primera tirada és la més complicada

En Joan Frontera a la primera reunió

En Ramon Majó en el primer llarg de la via

Ràpel de la via