VIA FERRADA COLL RODELLA (DOLOMITES)

Aquesta curta via ferrada es la més propera al turístic poble de Canazei (Val di Fasa). I podrem accedir des del poble de Campitello amb un funicular que ens deixara a tan sols deu minuts de la via. Si no volem pagar l'elevat preu del funicular podem pujar amb cotxe des de Canazei al Pas Sella, des d'on ens caldrà caminar uns quaranta minuts.



Des de l'aparcament tindrem que prendre el sender numero 557, fins el refugi Valentini, per davant de les grans parets del Sassolungo-Langkofel.

Durant l' aproximació, tindrem unes grans vistes del cim de la Marmolada.

Una vegada trobem la pista ampla que puja fins el refugi Des Alpes, tindrem que anar a buscar el final de l' estació del funicular.

Passem per sota dels cables del funicular, de primer trobem una zona d'escalada, tenim que anar a l'esquerra en busca d'una aresta, on i trobarem l'inici de la via ferrada.

La via comença vertical, amb bones vistes del poble de Campitello per sota nostre. Durant tot el recorregut trobarem cable de vida, però pocs esglaons, tot i aixi tindrem bones preses de mans i bons llocs per col·locar els peus.

Tot seguit la ferrada passa per una xemeneia, on hi trobarem els únics esglaons de la via.





La via continua per plaques verticals, sempre amb cable de seguretat.





Després d'una 1 hora i mitja, finalitzarem la via al cim del Col Rodella (2.485 metres), des d'aquí solament tindrem que desfer a l' inversa un tram del camí que hem fet de pujada.