TORRENT DELS ABADALS (TRAMS EQUIPATS) - VF CINGLERA DEL RESISTENT - TURÓ DEL MARQUÉS.



Els equipadors de la VF de la Cinglera del Resistent, ens obsequien amb un nou recorregut equipat que remunta el torrent dels Abadals, des de molt a prop de la seva confluència amb el Llobregat, fins a la part mitjana del torrent. Es tracta d’un traçat fàcil (K1), que va sortejant diversos ressalts de la torrentera, amb escales de fusta, clavilles i alguna cadena. Aquest recorregut pot servir com a variant per accedir a la via ferrada, tot i així haurem de tenir en compte que el temps per arribar a la ferrada serà molt més llarg que si o fem pel camí original. No és necessari l’ús de material tècnic, solament caldrà portar un frontal per creuar els túnels, depenent de l’època el traçat es pot presentar més espès de vegetació, i evitarem fer-lo amb el terra mullat.



Mapa de la zona.



Per accedir al torrent dels Abadals, prendrem la sortida des del mateix punt on comença l’aproximació a la VF Cinglera del Resistent (Plaça Lluís Companys-El Burés-Castellbell i el Vilar). Creuarem el Llobregat pel Pont Vell, al final del pont deixarem els rètols de la ferrada a la dreta, i seguirem una pista ampla a l’esquerra que en lleugera baixada se situa a l’alçada del riu.



----------


Ara caminem de pla fins arribar a una granja, creuem la part final del torrent i tot seguit busquem a la nostra dreta entre el canyar, un camí que ens apropa a l’entrada d’un túnel (necessari frontal).


En realitat són dos túnels, un més antic d’obra que creua per sota la línia del tren, i un altre de metàl·lic que passa per sota la C-55.


---------


----------


-----------


A partir d’aquí anem remunta'n el torrent, la major part del recorregut el farem caminant per terreny força inestable i envoltats d’una vegetació exuberant. Ben aviat arribem a un doble ressalt, equipat amb unes escales de fusta casolanes, on els equipadors han tingut la bona idea de reciclar antics pals de telefonía, que restaven abandonats al mig del bosc.


------------


-----------


Passem per sota un pont de pedra seca, on antigament i passava la pista que anava al Solei del Barraquer.


Trobem un altre doble ressalt, equipat amb unes escales més curtes que les anteriors, tot seguit tenim un altre salt més curt ara equipat amb clavilles.


---------



A la nostra esquerra veiem les parets de l’antiga bassa de l’Hort de cala Madrona, i tornem a fer un altre pas equipat, fins a un camí que creua el torrent. Continuem per dins de la torrentera sortejant petits ressalts, i alguns blocs de roca.



----------


----------


-----------


Deixem un corriol amb les senyals de la cursa de la Transenyera, que creua el torrent. Amb una pujada suau arribem a un caos de roques que formen el penúltim ressalt del torrent, unes clavilles ens ajudaran a superar-lo.


-----------


A continuació trobem el pas més vertical del torrent, un salt d’uns 8 metres. Per superar-lo sense gaires complicacions, pujarem per unes clavilles fins a la base de la paret i la resseguirem per l’esquerra fins a trobar el Pas de la Guineu, una estreta cornisa equipada amb una corda que ens porta a la part alta del saltant, on donem per finalitzat el tram equipat del torrent dels Abadals.


Pas de la Guineu.


------------



Fins aquest punt, haurem fet uns 2,5 quilòmetres, amb un temps aproximat d’1 hora. A la part alta del saltant i trobem una cruïlla de pistes (rètol), si des d’aquest punt volem arribar a la via ferrada i tenim 1 km de distancia, que podem fer en uns 15 minuts.




Seguirem la pista ampla durant uns metres, en direcció a la Vinya de l’Enric. En un punt on la pista és més ample observarem dos corriols a l’esquerra, continuarem pel segon camí, que planerament ens aproparà a l’inici de la cinglera. De primer el camí va per la part més alta, en pocs metres baixa a un segon pis del cingle, i continua fins a un balmat on trobem una corda que serveix de passamà, en pocs minuts arribem al primer tram de la ferrada. El retorn el farem pel camí original d’aproximació, que recorre tota la base de la cinglera, fins al poble i tenim uns 20 minuts.